mialem nadzieje |
Autor |
Wiadomość |
Mesjasz
Krokodyl różańcowy better than Jesus

Wiek: 37 Dołączył: 17 Sie 2009 Posty: 2353 Skąd: Cywilizacja Śmierci
|
Wysłany: 2009-12-09, 19:19 mialem nadzieje
|
|
|
ze na tym forum nie pojawi sie taki chujowy dzial o najchujowszych wymyslach tv czyli serialach |
_________________ LOVE EARTH - HATE PEOPLE |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-12-09, 19:54
|
|
|
Wczoraj się obudziłeś? Dział jest przecież od samego początku forum. Poza tym seriale (szczególnie te od HBO) są lepsze niż każdy jeden film kinowy! |
_________________ That's some bad hat Harry. |
|
|
|
 |
MauZ
Krokodyl różańcowy

|
Wysłany: 2009-12-09, 20:07
|
|
|
zacznij Mesjaszu odróżniać serial od opery mydlanej i świat stanie się przyjaźniejszy |
|
 |
Mesjasz

|
Wysłany: 2009-12-09, 20:29
|
|
|
nieno, jest pare fajnych jak A-Team czy Miami Vice, ale tutaj raczej ich nie bedzie. poza tym wczesniej tego nie bylo, bo bym widzial
to jakie sa fajne seriale horrorowe i kolohorrorowe? |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2009-12-09, 20:35
|
|
|
Mesjasz napisał/a: | poza tym wczesniej tego nie bylo |
Było, tylko że był w tym dziale temat o "Peter Benchley's The Beast", który przeniosłem do aa/mm.
Mesjasz napisał/a: | to jakie sa fajne seriale horrorowe i kolohorrorowe? |
"True Blood" od HBO fajny jest, tak gdzieś z 7/10 nawet bym mógł dać.
Mesjasz napisał/a: | nieno, jest pare fajnych jak A-Team czy Miami Vice, ale tutaj raczej ich nie bedzie |
Chcesz to załóż temat, i tak miałem zmienić opis działu na dotyczący seriali w ogóle, bo za dużo się w nim nie działo. Tych horrorkowych seriali wartych uwagi rzeczywiście za dużo nie ma, ale już takie THE WIRE, THE SHIELD, DEADWOOD, ROME czy SIX FEET UNDER to arcydzieła 10/10 bez podziału na seriale/filmy kinowe. |
_________________ That's some bad hat Harry. |
|
|
|
 |
Mesjasz

|
Wysłany: 2009-12-09, 20:43
|
|
|
Cytat: | Było, tylko że był w tym dziale temat o "Peter Benchley's The Beast", który przeniosłem do aa/mm. |
haha, no i wszystko sie wyjasnilo. moj mozg automatycznie go nie widzial, dopoki cos sie nie zmienilo |
|
|
|
 |
Mapinguari
Krokodyl różańcowy Pan Ninja

|
Wysłany: 2009-12-10, 00:32
|
|
|
Cytat: | to jakie sa fajne seriale horrorowe i kolohorrorowe? |
True Blood, Dexter, Kindred: The Embraced, Twin Peaks, Archiwum x |
|
|
|
 |
KeniG
Krokodyl różańcowy Palladyn Gwiazdy Północy

|
Wysłany: 2009-12-10, 07:06
|
|
|
Mesjasz napisał/a: | jest pare fajnych jak A-Team czy Miami Vice | Nie nie nie! Nie wierze że lubisz te seriale przecież to jedne z moich ulubionych produkcji TV EVER! Chyba nie jestem tak PRAWDZIWYM facetem jak myślałem Crime Story też lubisz?? O inne dobre się boje pytać. |
_________________ "Religia jeno mocnej głowie służy"
"Andrew jest jak wino - im starszy, tym lepszy"
GDYBY BÓG NIE CHCIAŁ, ŻEBYŚMY JEDLI ZWIERZĘTA, NIE ZROBIŁBY ICH Z MIĘSA! |
|
|
|
 |
Critters
Administrator I know this style. It's my style!

|
Wysłany: 2009-12-10, 17:52
|
|
|
KeniG napisał/a: | Crime Story też lubisz?? |
Kurwa! Ja uwielbiam 'Crime Story' i wlasnie amówiłem oba sezony na dvd!
Druzyne A ostatnio kupiłem komplet wydany u nas na allegro i zacząłem już oglądać, wspomnienia wróciły!
A dobrych seriali jest oczywiście całkiem sporo, zależy co kto lubi! |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
Budd Dwyer
Krokodyl różańcowy Suicide - the only right

|
Wysłany: 2009-12-10, 22:06
|
|
|
KeniG napisał/a: | Chyba nie jestem tak PRAWDZIWYM facetem jak myślałem Crime Story też lubisz?? O inne dobre się boje pytać. |
Od Miami Vice i CS się odpieprz, bo to kurwa surowy qlt i tyle! Najlepiej się je oglądało w poczekalni dworcu PKS w Zawierciu w 1990 roku... ech, były czasy!
Inne horrorowe propozycje:
"The Hunger" (1997-2000) - widziałem kilka odcinków, całkiem dobre. W roli narratorów David Bowie i Terrence Stamp, a trzykrotnie adaptowano tutaj opowiadania Grahama Mastertona.
"Millennium" (1996-1999) - kiedyś kupię całość na DVD, bo większość odcinków emitowanych w Polsce przegapiłem. Surowy nastrój, klimat plus Lance! |
_________________ Please leave the room if you think this will offend you. |
|
|
|
 |
KeniG
Krokodyl różańcowy Palladyn Gwiazdy Północy

|
Wysłany: 2009-12-11, 05:06
|
|
|
Budd Dwyer napisał/a: | d Miami Vice i CS się odpieprz, bo to kurwa surowy qlt i tyle! Najlepiej się je oglądało w poczekalni dworcu PKS w Zawierciu w 1990 roku... ech, były czasy! | Przecież ja je właśnie uwielbiam mimo że nie miałem okazji być w Zawierciu. Za to miałem ciekawe przeżycia na dworcu w Kutnie (jeszcze długo przed remontem).
Critters napisał/a: |
Kurwa! Ja uwielbiam 'Crime Story' i wlasnie amówiłem oba sezony na dvd! | Też uważasz że Dennis Farina rulez? Kiedyś na TV naprawdę zajebiste seriale puszczali mimo że z wieloletnim opóźnieniem teraz to w TV większość to jakieś polskie gówna o Skolimowskim molestującym papieża.
Cytat: | "Millennium" (1996-1999) - kiedyś kupię całość na DVD, bo większość odcinków emitowanych w Polsce przegapiłem. Surowy nastrój, klimat plus Lance! | To ja wolałem od Archiwum X w którym tylko szukali tych ufoli i siostry. Terry O'Quinn też był dobry i postać którą zagrał była mega intrygująca, z jednej strony niby ten zły ale jednak mający swoje "racje" i dość sympatyczny (jak dla mnie). |
_________________ "Religia jeno mocnej głowie służy"
"Andrew jest jak wino - im starszy, tym lepszy"
GDYBY BÓG NIE CHCIAŁ, ŻEBYŚMY JEDLI ZWIERZĘTA, NIE ZROBIŁBY ICH Z MIĘSA! |
|
|
|
 |
Critters

|
Wysłany: 2009-12-11, 16:54
|
|
|
KeniG napisał/a: | Też uważasz że Dennis Farina rulez? |
Uważam, że Anthony John Denison czyli Ray Luca rulez. Świetny bad guy a jego pościgi samochodowe z Farina zapierały mnie wówczas dech
Za to irytował mnie zawsze ten śmiszny gik prokurator Abrams
Millenium to łyknąłem w tv zaledwie pare odcinków, jakos nigdy nie było czasu żeby do tego dokładniej przysiąść. Podobnie z jakimś lolowym serialem 'Potępiony' gdzie koleś ścigał uciekinierów z piekła a 'pomagał' mu...diabeł |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
Mesjasz

|
|
|
|
 |
Critters

|
Wysłany: 2009-12-11, 18:46
|
|
|
film pełnometrażowy 'Crime Story' wyreżyserował Abel Ferrara, więc jeśli lubisz jego twórczość, to powinieneś obejrzeć ;) |
|
|
|
 |
Mesjasz

|
Wysłany: 2009-12-11, 20:04
|
|
|
no ba ze lubie i o filmie syszalem. tylko serialu nie znam. ale wyczytalem ze sam wielki Michael Mann byl producentem, wiec moze warto przyczaic. |
|
|
|
 |
|