Przesunięty przez: Slepy 2008-02-29, 22:43 |
Terminatory wszelakie |
T2 - rimejk T1 czy kolejna czesc? |
zupelnie nowa czesc. kontynuacja |
|
66% |
[ 6 ] |
rimejk - to samo tylko za wieksza kase :) jak ED 1,2 |
|
33% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 9 |
Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Shark Attack 3: Megalodon
Krokodyl różańcowy

|
Wysłany: 2007-12-08, 14:39 Terminatory wszelakie
|
|
|
joł joł horroromaniacy
od wczoraj nie moge dojsc do porozumienia ze Slepym w sprawie Terminatora 2, albowiem uwaza on, go za rimejk czesci pierwszej w znaczeniu takim jak Evil Dead i Evil Dead 2 (666/10) czyli to samo tylko z wiekszym budzetem:) ja przeciwnie, uwazam T2 za kontynuacje wydarzen z czesci pierwszej dlatego, ze:
- Arnie jest tu pozytywnym bohaterem
- jest john connor ktory zostal poczety w czesci pierwszej
- jest nowy terminator bandyta T1000 ulepszony prototyp T800 :)
- Sara pamieta wydarzenia z poprzednije czesci i przy pierwszym spotkaniu z T800 w Teminatorze 2 panicznie sie go boi. dopiero jej syn uswiadamia jej, ze przybyl aby ich chronić
- inna fabula, inne sceny, inny bohaterowie
zgadzam sie w jednym. czesc pierwsza najlepsza bo straszna w chuj :)
zapraszam do postowania i glosu w ankiecie |
Ostatnio zmieniony przez Slepy 2008-08-02, 18:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Judith Myers
Krokodyl nilowy

|
Wysłany: 2007-12-09, 00:09
|
|
|
Przecież T2 to kontynuacja jak w pysk strzelił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ I LOVE YOU, Judith Myers! |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2007-12-09, 13:20
|
|
|
Jasne, że T2 to kontunuacja pierwszej części, tyle że nakręcona na zasadzie "jeszcze raz to samo tyle że za większą kasę" Schemat fabuły się praktycznie nie zmienił, no może poza tym, że zły robot ściga młodego Johna Connora a nie jego matkę a w jego obronie zamiast pana z przyszłości staje dobry robot, który w pierwszej części był złym robotem Pierwszy "Terminator" przy budżecie 6,5 mln dolarów zarobił prawie 40 tylko w samych Stanach (80 mln na świecie) i po sukcesie swych dwóch kolejnych filmów (ponad 200 mln wpływów) producenci dali Cameronowi 100 baniek na kolejną część przygód robocika z przyszłości. James chcąc pokazać to, czego nie mógł przy skromnym budżecie pokazać w części pierwszej nakręcił jej kontynuację, która jest wg mnie (zaznaczam, hehe) swego rodzaju opowiedzeniem tej samemj historii, tyle że przy uzyciu większych środkow, kontynuującą niejako wątki pierwszego filmu ale w wielu miejscach kopiującą rozwiązania zastosowane w filmie z 84 roku. Wiadomo też, że producenci czuwali, toteż zaginął gdzieś ten mroczny i duszny klimat pierwszego obrazu na rzecz trochę młodzieżowego klimaciku (fajny dobry robot grany przez Arnolda, bo przecież Arnold nie mógł już zagrać kolejny raz szwarc charakteru gdyż był już w Hollywood gwiazdą, cool texty, lzawe zakonczenie itd) co nie zmienia faktu, że uważam "Terminatora 2" za naprawdę dobry i udany film, choć czy potrzebny to już inna sprawa Na pewno przysłużył się dla rozwoju technik CGI a także producentom i twórcom, którzy swoje zarobili. Jednak o klasę lepszym filmem jest dla mnie część pierwsza, choć i tak wiadomo, że najlepszym obrazem z Arnoldem pozostanie na wieki wieków "Conan the Barbarian" Aha, głosu nie oddałem na żadną z odpowiedzi, bo trzeba by było je połączyć w jedną, wtedy by się wszystko zgadzało
[ Dodano: 2008-03-13, 02:34 ]
Dobra, głupi byłem i pijany chyba, po obejrzeniu wersji reżyserskiej "Terminator 2" jak najbardziej 10/10 Film równie wspaniały co część pierwsza, znakomita kontynuacja a to, że wykorzystano ten sam schemat opowieści w tym akurat przypadku także zaliczam jako plus bo nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc inaczej poprowadzonej fabuły sequela. Piękny film, dodane sceny w większości rewelacyjne. Oglądać! |
_________________ That's some bad hat Harry. |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-16, 21:10
|
|
|
Temat o Terminatorze jest, więc nowego nie ma co zakładać, toteż wklejam tu - teaser trailer Terminator: Salvation - nie powiem, klimacik toto ma, Christiana Bale'a ma, Sama Worthingtona znanego z "Rogue" ma, kilka epickich ujęć ma - niby wszystko ma, tylko martwi mnie to nieszczęsne PG13. Aha, kapitalny motyw z zakłóceniami przechodzącymi w znany z 2 części muzyczny motyw przewodni. Po tym co zobaczyłem jestem jednak umiarkowanym optymistą, choć z początku byłem nastawiony negatywnie do tego całego projektu. |
|
|
|
 |
Critters
Administrator I know this style. It's my style!

|
Wysłany: 2008-07-17, 00:08
|
|
|
Ja od siebie pragne dodac, ze najlepszym filmem z Arnoldem w roli glownej jest 'Commando' oraz 'Conan The Barbarian' ze wzgledu na animatronicznego weza, którego niniejszym pozdrawiam.
Dziekuje ;) |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
MauZ
Krokodyl różańcowy

|
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-17, 13:52
|
|
|
A co ja niby MauZ wrzuciłem post wyżej? A powiedzieć da się tyle, że jest fajny postapokaliptyczny klimat no i podobało mi się wspomniane już przejście do motywu muzycznego Brada Fiedela z T2. Poza tym czekam na pełny zwiastun.
Critt: "Conan The Barbarian" nie jest najlepszy tylko dlatego, że ma animatronicznego węża boę ( ) ale ma wielki i epicki klimat, fantastyczne sceny takie jak początek i w ogóle cały film ( ) i genialną ścieżkę dźwiekową Basila Poledourisa - najlepszy soundtrack, jaki kiedykolwiek powstał. Wielki film! |
|
|
|
 |
Critters
Administrator I know this style. It's my style!

|
Wysłany: 2008-07-17, 20:25
|
|
|
Cytat: | Critt: "Conan The Barbarian" nie jest najlepszy tylko dlatego, że ma animatronicznego węża boę ( ) ale ma wielki i epicki klimat, fantastyczne sceny takie jak początek i w ogóle cały film ( ) i genialną ścieżkę dźwiekową Basila Poledourisa - najlepszy soundtrack, jaki kiedykolwiek powstał. Wielki film!
_________________ |
No tak tak ma tam jakies czynniki nieprawdopodobne np Animatronicznego weza Boe i tak jak wspominales cos tam jeszcze |
_________________ 'Jestem pułkownik Hogan. Będziecie się do mnie zwracać Panie pułkowniku, nie inaczej!' |
|
|
|
 |
MauZ
Gość
|
Wysłany: 2008-07-17, 23:57
|
|
|
kuźwa nie zwróciłem uwagi. a niech to.
i w ogóle da sie u nas pisać jako gość?
nie wiedziałem |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-18, 00:09
|
|
|
Ja też nie, no ale jak widać widocznie się da |
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-18, 23:20
|
|
|
Wracając do tematyki około terminatorowej - smutna wiadomość dla Pudziana i jego fanów, niejakiego T800 zagra ten oto pan a nie nasz tańczący jak mu zagrają strongman:
Imię jego Roland, nazwisko Kickinger i zagrał on w 2005 samego Arnolda w telewizyjnym filmiku "See Arnold Run", ja tam go kojarzę bardziej z mega obciachowego serialiku puszczanego swego czasu na Polsacie zatytułowanego po naszemu bodajże "Nagi patrol", w oryginale zaś "Son of the Beach" (troche ciekawiej ).
Jest też fota z filmu, jak Bale celuje w głowę terminatorka:
Fajna. |
Ostatnio zmieniony przez Slepy 2008-07-19, 00:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shark Attack 3: Megalodon
Krokodyl różańcowy

|
Wysłany: 2008-07-18, 23:58
|
|
|
a znam znam :) Jak nie bedzie sie odzywac to bedzie dobry z niego elektroniczny mordulec.
a serial nagi patrol oczywscie pierwsza klasa :) |
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-19, 00:13
|
|
|
Koleś z forum KMF-u wykroił z teaserka taki oto fajny kadr, który podoba mi się:
Bardzo fajny. |
|
|
|
 |
Mapinguari
Krokodyl różańcowy Pan Ninja

|
|
|
|
 |
Slepy
Redaktor

|
Wysłany: 2008-07-27, 12:38
|
|
|
Za Filmweb:
Podczas odbywającego się w San Diego Comic-Conu z fanami spotkał się McG, reżyser czwartego kinowego "Terminatora" i podzielił się kilkoma swoimi uwagami na temat produkcji. Przede wszystkim wyraźnie podkreślił, iż nie kręci filmu pod żadną szczególną kategorię wiekową. McG twierdzi, że nie ma nic przeciwko kategorii PG-13, jednak jeśli wyjdzie film kategorii R, to taka właśnie wersja zostanie wpuszczona do kin. W filmie bliżej poznamy historię Kyle'a Reese'a – ojca Johna Connora. McG stwierdził, iż fabuła będzie silnie związana z filmami Camerona ignorując niekonsekwencje w mitologii powstałe w późniejszych produkcjach (w tym w serialu). Fani mogą liczyć na sporo maszyn na ekranie. Pojawią się znane tylko z krótkich urywków hydroboty, aerostaty i zbieracze, a także T-600 – prymitywne terminatory, model poprzedzający ten, którym był Arnold Schwarzenegger. I na koniec McG ujawnił, że film zakończyć się w kluczowym momencie tak, że powstanie kolejnego obrazu będzie nieuniknione.
Wszystko ładnie, pięknie tylko co do kategorii wiekowej jakos mi sie w to wszystko wierzyc nie chce a na usta ciśnie mi się tylko - srali muchy, bedzie wiosna - panie reżyser McG. Choc chciałbym, bardzo chciałbym, by był to dorosły film na miare dwóch pierwszych części z Arnoldem. Jeszcze plakacik:
Bardzo fajny - headszocik i dymek - świetna sprawa. Poki co martwi mnie tylko kiategoria wiekowa właśnie. Oby slowa pana McG się sprawdziły i zrozumiał, że postapokalipsa z robotami to musi byc R i koniec. W końcu to nie transformersy czy inny szajs dla dzieci. Tutaj do obejrzenia panel z Comic Conu - wydaje się, że McG ma łeb na karku, cieszy oddanie hołdu Winstonowi a Sam Worthington mistrz! No fajnie sie ten film zapowiada, byle tego nie speirdolyly |
|
|
|
 |
|